fredag 17. januar 2014

David på bursdagsfest: bading, overnatting og løvebrøl under åpen himmel


Allerede etter tredje skoledag kommer David hjem med bursdagsinvitasjon.
Ruben og Mathias, de to andre guttene i 5. klasse skal feire bursdagen sin sammen, i morgen kveld halv 8 "etter bønnemøtet".

På konvolutten står det noe som gjør at vi skjønner at dette blir en annerledes bursdag enn vi er vant med..
 
Etter middag pakker David sovepose og liggeunderlag, genser og skolesekk og drar tilbake på skoletomta. Ved bassenget henger det skilt med "Private Function" og her er det stelt i stand med utegriller, lykter og stor prosjektor. Hele klassen fra 5-7. er bedt på festen som begynner med å leke sheriff. Taperne i hver runde må ut i bassenget, og tilslutt er hele gjengen i vannet. 
 
Nairobi ligger 1200-1600 m.o.h og det blir kjølig om kveldene her, selv i tørketiden, så det er godt å varme seg litt i badstuen etterpå.  
Så benker de seg sammen for å se Home Alone 4. (Var det ikke Home Alone  1 og 2 vi så på klassefester da vi gikk i 5., Ruth Bakke og Oddrun Nilssen (..eller var det senere?)) 5.klassehumor ser i alle fall ikke ut til å ha forandret seg så veldig. Når filmen er ferdig og marshmallowsene grillet på glørne er det blitt seeeent... og leggetid. Jentene skal sove på den ene siden av bassenget og ordner seg til med soveposer oppå de harde plastsolsengene, mens guttene ligger rett på bakken på den andre siden. MEN.. har ingen tenkt på at myggen? David har fått honnørplassen mellom de to bursdagsgutta og de ligger og ser etter stjerner, men akkurat i kveld er det visst flere mygg enn stjerner på himmelen.
I følge guttene sovnet jentene først mens gutta ble liggende å klaske etter innpåslitne mygg.
Helt til de hørte det første løvebrølet. I 1-tiden var det visst. Og det stemmer på klokka med gryntene vi hørte her hjemmefra da jeg var oppe for å amme. Vi bor på Karen, ikke så mange kilometer fra Nairobi National Park hvor det er massevis av løver.
Løvebrøl kan man visstnok høre opptil en mil unna.
Ja, da var det nok løvene dere hørte, nikker Patrick vaktmannen når vi forteller han om det i dag.
Tross mygg og løvebrøl, jenter og kjølig luft under Afrikas himmel må det tilslutt ha blitt morgen for de tre nye kameratene i 5.klasse.
Og da var det tid for å rulle sammen soveposene, tusle opp til Rubens mamma og spise frokost, og så løpe videre ned til klasserommet for å ha ukas siste skoledag.
Dette var jammen bedre enn bursdag i Leos lekeland!  
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar